A névről

Hogyan született a név?

“…Szerintem aki alkot, az képessé válik az örömteli létezésre….”

Néhány szóban elmesélném Neked, hogyan jutottam el vállalkozásom nevének megválasztásáig.

Egészen röviden: hirtelen rám talált egy reggelen, a nagy név-keresés folyamat kellős közepén. Pont úgy jött az ötlet, mint mikor sötétedéskor felvillannak a lámpák az út mellett, vagy mikor meglátod a szentjánosbogarak fényét hirtelen egy fa mögül és érzed azt a bizonyos váóóóv-t….Vagy egy kis klisével és mókával élve, mikor kigyullad a lámpa a fejed felett – szerencsére a szó nem szoros értelmében persze, mert az elég durva lenne 😉 …

Először egész nap mormoltam magamban ezt a nevet, hogy teremteni…teremt.ENI….merthogy azért ez mégiscsak egy felelősségteljes szó. Elkezdtem vizsgálni azonnal, én hogyan is vagyok ezzel.

Majd rájöttem: már egészen icipicike koromtól kezdve szeretek alkotni, teremteni, mindenféle eszközzel. Szeretem az alkotás felszabadító, teremtő erejét és örömét.

Hiszem, hogy Emberi természetünk szerves és nélkülözhetetlen része az alkotó Képesség. Alkotni lehet egy házat, egy kertet, egy finom ételt…vagy lejteni egy szép táncot a naplementében, hálát adva az aznapi eseményekért. És lehet ezt jobban is kifaragni, kiművelni, más eszközökkel is.

A lényeg valahogy minden igazi alkotásban egy: lényünk belső magjából fakad, visszatükrözve Önvalónkat.

Szerintem aki elfelejt alkotva létezni, az szép lassan kiszárad. Szerintem aki alkot, az képessé válik az örömteli létezésre. Mert bele tud feledkezni az alkotás pillanataiba.

Ígyhát megtetszett a teremteni.

Amihez egy kis huncutság is kapcsolódik – a nevem monogramja: Egeresi Nóra Ilona – ENI. 🙂

És így megszületett a: teremt.ENI